Raidal vaidlustas joobes sõitmise eest määratud karistuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Raidal
Jaanus Raidal Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Joobes autojuhtimise eest rahatrahvi saanud ning juhtimisõiguseta jäänud Valgamaa Otepää valla poliitik Jaanus Raidal vaidlustas karistuse Tartu halduskohtus.


Raidal ütles BNS-ile, et vaidlustas karistuse kohtus reedel, kui oli viimane päev otsuse edasikaebamiseks.

Politsei pidas Raidali auto kinni ööl vastu 20. septembrit Otepää linnas ning tuvastas tal kerge joobe. Mehel oli eelmisel päeval sünnipäev.

Politsei määras Raidalile 10 200 krooni suuruse trahvi ning peatas tema juhtimisõiguse neljaks kuuks. Raidali sõnul ei ole ta rahul juhtimisõiguse äravõtmisega.

Valimisliidu Otepää esinumbrina kandideerinud Jaanus Raidali poolt hääletas 18. oktoobril toimunud valimistel 265 inimest, mis oli isikute arvestuses Otepää vallas konkurentsitult parim tulemus.

Raidal jätkab võimu juures ka pärast 18. oktoobris toimunud valimisi. Reedel sõlmisid valimisliidud Otepää, Meie Otepää ja Mehed ei nuta koalitsioonilepingu. Valimistel enim hääli kogunud Reformierakond jääb opositsiooni.

Reformierakond sai 19-liikmelises Otepää vallavolikogus kuus kohta, valimisliit Meie Otepää kuus, valimisliit Otepää neli, Sotsiaaldemokraatlik Erakond kaks ning valimisliit Mehed ei nuta ühe koha.

Jaanus Raidal sai 2005. aasta kohalike valimiste järel Otepää vallavanemaks. 2006. aasta aprillis avaldas volikogu talle umbusaldust. Mullu augustis valis Otepää vallavolikogu Raidali volikogu esimeheks.

Varem on Raidal olnud Otepää linnapea, aastatel 1992-1995 oli ta riigikogu liige. Äriregistri andmetel on Raidal kuulunud Rahvaliitu, roheliste erakonda, Eesti Rohelisse Liikumisse, Eesti Demokraatliku Tööerakonda ja Tuleviku Eesti Erakonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles