Kohus hakkab mõrvasüüga mehe ja naise kaasust arutama otsast peale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru maakohus.
Viru maakohus. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Viru maakohus hakkab järgmisel nädalal otsast peale arutama süüasja, mille raames on kohtu all eaka naise mõrvas süüdistatavad mees ja naine.

«Maakohus peab kaasust uuesti vaagima, kuna Tartu ringkonnakohus tühistas täies ulatuses maakohtu esimese, süüdimõistva otsuse,» selgitas Viru maakohtu pressiesindaja BNSile

Viru maakohus mõistis mullu märtsis 50-aastase Vladimir Udini ja temast neli aastat noorema Nelja Vaštšuki süüdi julmal ja piinaval viisil sooritatud röövmõrvas ning määras neist esimesele 16- ja teisele 18-aastase vangistuse. Sellist karistust taotles kohtualustele ka prokurör, seevastu kui süüdistatavate kaitsjad palusid kohtul olla Udini osas leebemad, Vaštsuk aga sootuks õigeks mõista.

Karistuse määramisel arvestas kohus asjaoluga, et Vaštšuk on ka varem tapmise sooritanud, nimelt sai ta karistada 2001. aastal.

Kohus mõistis Udinilt ja Vaštšukilt välja sundraha esimese astme kuriteo sooritamise eest, samuti kriminaalmenetluse kulud, ekspertiisitasud ja tsiviilhagi.

Mullu veebruari alguses alanud protsessil võttis Vladimir Udin veretöö omaks, Nelja Vaštšuk kinnitas aga, et ei osalenud mõrvas.

Eeluurimisel kogutud andmetel läksid Udin ja Vaštšuk tunmullu märtsis Kohtla-Järvel asuvas kortermaja trepikojas tülli samas majas elanud naisega, kellega neil olid ka varasemalt vaenulikud suhted. Udin ja Vaštšuk tungisid 1930. aastal sündinud ohvrile kallale ning peksid ta jalgadeks surnuks. «Kurjategijaid ajendas omakasu soov ja vaenulikud suhted ohvriga,» ütles Viru ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja BNSile.

Politsei sai veretöös kahtlustatavatele kiiresti jälile ning kohtueelse uurimise lõppedes said mõlemad süüdistuse mõrvas. Udini võttis kohus ka vahi alla, Vaštšuk on aga kohtueelsel ajal vabaduses olnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles