Üürimiseks sobivad väikesed korterid

Enn Tosso
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinnisvara investeeringu riskitaseme kasv.
Kinnisvara investeeringu riskitaseme kasv. Illustratsioon: graafika: Silver Alt

Kui tahta paigutada suuremat summat, võiks osta korterid eri piirkondades – näiteks jagada raha pindade vahel Tallinna kesklinnas ja mõnes väikelinnas.  

Kui eraisikust investoril on kuni miljon eurot vaba raha ning plaan paigutada see mõneks aastaks kinnisvarasse, tasub pilk pöörata eelkõige korterite poole ning jagada investeering mitme piirkonna vahel. Ent võimalusi on teisigi – rohkem riskides on võimalik tootlus loomulikult suurem.

1Partner Kinnisvaragrupi juhatuse esimees Martin Vahter ütles, et kuigi enamasti on eluotstarbeline kinnisvara kõige odavam, eeldab see sageli siiski mitme aastapalga suurust investeeringut. Kui rääkida juba suurematest summadest – näiteks  miljon eurot –, on Vahteri soovitus jagada see raha viie kuni kümne üksikobjekti (korterid, korterelamud, eramud, äripinnad) vahel ning hakata nendelt objektidelt teenima üüritulu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles