Kitsaks jäänud sünnipäev

Alvar Loog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusooper Estonia pere ja arvukas külaliskond tähistas reedel suurejoonelise peoga saja aasta möödumist Estonia maja avamisest. Enne piduliku osa algust saabusid külalised hobukaarikutes, nagu oli Estonia maja avamisaastal 1913.
Rahvusooper Estonia pere ja arvukas külaliskond tähistas reedel suurejoonelise peoga saja aasta möödumist Estonia maja avamisest. Enne piduliku osa algust saabusid külalised hobukaarikutes, nagu oli Estonia maja avamisaastal 1913. Foto: Peeter Langovits

Reedel oli rahvusooperi jalutussaalides teatraalseid kostüüme peaaegu sama palju kui laval.

Estonia teatri- ja kontserdihoone juubelisünnipäevale pühendatud kahenädalased pidustused algasid reedel, 6. septembril – ehk päevapealt sada aastat pärast maja avamist – rahvusooperi ja -balleti korraldatud piduliku etenduse ning õhtusöögiga.

Õigupoolest sisaldas see sündmus veel kolmandatki osa: võimalust läbida tulles hobukaarikul sümboolne teekond Rävala puiesteel Estonia teatri eelmise hoone kunagist asukohta märkiva monumendi juurest praeguse Estonia teatrimaja paraadsissekäigu ette laotatud sinise vaibani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles