Lisaraha tõi Lätis esile riigikaitse

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti sõjaväelased 2010. aasta oktoobris Lätis Ādažis rahvusvahelisel sõjaväeõppusel Sabre Strike 2011, millest võtsid teiste hulgas osa ka Eesti sõdurid. Harjutuse eesmärk oli valmistuda Afganistaniks.
Läti sõjaväelased 2010. aasta oktoobris Lätis Ādažis rahvusvahelisel sõjaväeõppusel Sabre Strike 2011, millest võtsid teiste hulgas osa ka Eesti sõdurid. Harjutuse eesmärk oli valmistuda Afganistaniks. Foto: Reuters/ScanPix

Kriisipäevil julmi kärpeid tegema sunnitud lõunanaabrite valitsusel on tekkinud taas lisaraha, mille kasutamise üle tuliseid vaidlusi pidada.

Kuigi lõunanaabrite tuleva aasta riigieelarve vaidluste tõttu toimus möödunud nädalavahetusel Riias peale iga-aastase julgeolekukonverentsi muuseas umbes tuhande pensionäri meeleavaldus, näikse selles vaidluses juba mitu nädalat tooni andvat pigem kaitse-eelarve teema.

2010. aastal ähvardas Leedu toonane kaitseminister Rasa Juknevičienė oma rahva ja valitsuskaaslaste mõistmatusest häirituna, et kui nad end kokku ei võta ja kaitse-eelarvet ei suurenda, visatakse riik sootuks NATOst välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles