Kultuuripealinn paneb ideede eest välja pool miljonit krooni stipendiume

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sihtasutus Tallinn 2011 maksab originaalsete ideede eest stipendiume.
Sihtasutus Tallinn 2011 maksab originaalsete ideede eest stipendiume. Foto: AP / Scanpix

SA Tallinn 2011 kuulutas välja üle-eestilise ideekonkursi «52 üllatust ja ideed», mille raames pannakse välja 52 stipendiumi, igaüks 10 000 krooni väärtuses.

Konkursiga otsitakse ideid sündmusteks, mille abil hakata 1. jaanuarist 2010 lugema Euroopa kultuuripealinna aasta alguseni jäänud nädalaid.

«Oodatud on kõik meid ümbritsevat sotsiokultuurilist keskkonda paremaks muutvad ideed ja tegevused ning projektid, mis asetavad meile harjumuspärased nähtused uude konteksti,» selgitas projekti koordineerija Kaarel Kuurmaa.

«Nii toimub aktiivsete kodanike eestvedamisel 2010. aasta igal nädalal üks linlasi kaasahaarav sündmus, aktsioon, kunstiprojekt, heategevusüritus.»

Idee tuleb ellu viia ükskõik millises Tallinna linnaosas, kuid ühe kindla nädala jooksul - konkreetne nädal lepitakse kokku SA-ga Tallinn 2011, kes hoolitseb selle eest, et avalikkus ettevõtmisest teada saaks.

Sündmus peab olema avalik, seda peab olema võimalik dokumenteerida ja jäädvustada (filmida, pildistada, lindistada vms) nii SA Tallinn 2011-l kui ka meedial. Aasta lõpus kogutakse kõik ellu viidud ideed kokku ja avaldatakse kogumikuna.

Projektid võivad toimuda avalikus linnaruumis, kodudes, asutustes, kultuuri -, spordi -, ja meelelahutuskeskustes. Eesmärk on teadvustada Tallinna ja Eesti elanikele, et aastal 2011 on Tallinn Euroopa kultuuripealinn.

Konkursi põhjalikud reeglid ja stipendiumitaotlus on kodulehel www.tallinn2011.ee/52ideed.

Avalik ideekonkurss kestab terve kuu, lõpptähtaeg on 30. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles