Pöörases töötempos tuleb teha õigeid otsuseid

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korrapidajad Ago Martinson (esiplaanil), Meelis Maiste ja veel kolm inimest juhtisid laupäeva öösel politsei tööd kuues Lõuna-Eesti maakonnas.
Korrapidajad Ago Martinson (esiplaanil), Meelis Maiste ja veel kolm inimest juhtisid laupäeva öösel politsei tööd kuues Lõuna-Eesti maakonnas. Foto: Risto Mets

«Ära soovi jõudu, soovi mõistust!» vastab Lõuna prefektuuri juhtimiskeskuse vanemkorrapidaja Ago Martin­­son seepeale, kui ajakirjanik oli soovinud «tere jõudu». Just kiire taip võib päästa inimelu või tabada ohtliku kurjategija.

Kuu esimene nädalavahetus on korrakaitsepolitseile kõige raskem. Palk on laekunud inimeste pangaarvetele ning paljud tunnevad just siis vastupandamatut soovi kulutada suur osa teenitust alkoholile ning siis on ka probleemid kerged tekkima.

Kell 22.30 laupäeva õhtul on Tartu tänavad inimtühjad. Telefonid juhtimiskeskuses aeg-ajalt küll helisevad, kuid rahu valitseb kõigis kuues Lõuna-Eesti maakonnas. «Eile oli samal ajal juba sõda lahti,» kirjeldab Martinson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles