Kirjanik asub teatris inimest otsima

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Õnnepalu (vasakult), Margus Kasterpalu ja Iir Hermeliin vestlesid Vilde kohvikus festivali Draama lõpupeol.
Tõnu Õnnepalu (vasakult), Margus Kasterpalu ja Iir Hermeliin vestlesid Vilde kohvikus festivali Draama lõpupeol. Foto: Lauri Kulpsoo

Draama peakorraldaja Margus Kasterpalu küsis festivali lõpupeolistelt, kes võiks olla ameti poolest järgmise Draama kuraator. Pakuti heliloojat, lavastajat ja dramaturgi. Mõni minut hiljem selgus õige vastus: kirjanik.

Eesti teatri festivale on tehtud Tartus 1996. aastast. Festival toob sellesse linna kokku meie teatrite viimaste hooaegade tipplavastused. 2010. aastast koostavad põhiprogrammi kuraatorid.

2010. aasta festivali kuraator oli kriitik Madis Kolk, pealkirjaks «Mööndusteta teater». Aastal 2011 pealkirjastas festivali põhiprogrammi «Allkirjaga teater» kuraatorina valiku teinud produtsent Priit Raud. 2012. aasta festivali kuraator oli näitleja Anu Lamp ja pealkiri oli «Fookus: Näitleja».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles