Teravalt maitsestatud poliitbroilerid

Kaarel Arb
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Teplenkov (paremal) kehastab «Riigimeeste» uutes osades auahnet noorpoliitikut, kes pärast sunnitud lahkumist sotsiaalse sidususe ministri kohalt asub koos mõttekaaslastega erakonda looma.
Taavi Teplenkov (paremal) kehastab «Riigimeeste» uutes osades auahnet noorpoliitikut, kes pärast sunnitud lahkumist sotsiaalse sidususe ministri kohalt asub koos mõttekaaslastega erakonda looma. Foto: Karli Saul

Kui briti poliitsatiir «The Thick of It» (pealkirja «Paksust ja vedelast» all ka ETVs jooksnud) pea täpselt aasta tagasi pärast kolmeaastast pausi tõenäoliselt viimaseks hooajaks BBC ekraanile naasis, märkis seriaali looja Armando Iannucci, et pigem tundub, justkui pärispoliitikud kopeeriksid sarja, mitte vastupidi.

Pühapäeva õhtul samuti kolmeaastase pausi järel teise hooajaga ETVs alustanud «Riigimehed» annab juba avaosaga aimu, et kui reaalpoliitikast veel ees ei olda, siis sündmustest maha ka ei jääda. Ott Sepa stsenaarium on päevakajaline ja tabav, luues siin- ja sealpool teleekraani toimuva vahel veenva kooskõla.

Et teise hooaja tagumise otsa osad praegugi veel päris-päris valmis pole, võib uskuda, et päevakajalisus ei kao, pigem ehk süveneb veelgi. Valimiste poole tüüritakse ka teleekraanil samasuguse hooga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles