Säravate ekraanide paraad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Galaxy Geari esitlemisega hõivas Samsung liidrikoha keha küljes kantavate nutiseadmete turul.
Galaxy Geari esitlemisega hõivas Samsung liidrikoha keha küljes kantavate nutiseadmete turul. Foto: Kuldar Kullasepp

Saksamaa pealinnas homme lõppev maailma juhtivaid tehnoloogiamesse IFA tõi palju tooteuudiseid ja heitis pilgu (lähi)tulevikku.

Eelmise nädala reedel avati Berliinis ametlikult järjekordne iga-aastane tarbetehnoloogia ja koduelektroonika mess IFA. Kuigi arvestatav osa üritusest on pühendatud kõikvõimalikele majapidamisseadmetele koristusrobotitest kuni nutikate pesumasinateni, pälvisid enim tähelepanu ikkagi särava värvilise pildiga ekraanid, olgu selleks suured nõgusad telerid või väikesed käekellad.

Üheks messi märksõnaks võiks pidada 4K-resolutsioonis telereid, mis aasta algul Las Vegase messil juba tähelepanu tõmbasid. Aasia suurtootjad Sony, Panasonic, LG ja Samsung näitasid uusi, praegu müügil olevatest kõrgresolutsiooniga teleritest neli korda teravamat pilti pakkuvaid seadmeid. Tähelepanuväärne on telerite kumer disain, mis toob koduse telerivaatamise kogemuse kinosaali omale veelgi lähemale. Eile esitleski LG maailma suurimat, koguni 77-tollise kumera ekraaniga OLED-telerit, mis sarnaselt konkureerivate mudelitega kasutab Ultra HD ehk teisisõnu 4K-resolutsiooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles