Tiit Meren: haigete liikumise pudelikaelad

Tiit Meren
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Meren
Tiit Meren Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Kirurg Tiit Meren kirjutab, et arstid, kes Tallinnast ära minna tahavad, räägivad eelkõige, et ei jõua taluda siinset haigete liikumise korraldamatust. Ometi on Tallinna linn võtnud endale kahe haigla ja munitsipaalperearstikeskuse pidajana tervishoiu kvaliteedi eest suure vastutuse.

Eesti seaduse kohaselt ei ole kohalikul omavalitsusel kohustust muretseda tervishoiu, see tähendab haigete liikumise ja nende käekäigu pärast. Teisalt on Tallinna linnavalitsus näidanud üles initsiatiivi, olles kahe munitsipaalperearstikeskuse ja kahe haigla – Lääne-Tallinna keskhaigla ja Ida-Tallinna keskhaigla – pidaja. Sellega lasub lisaks riigile ka Tallinna linnal tervishoiu kvaliteedi eest üsn­a suur vastutus.

Kui haigel linnakodanikul tekib mure tervisega, pöördub ta perearsti poole. Perearst aitab ise või, kui vaja, saadab patsiendi eriarsti vastuvõtule. Perearstid aga kurdavad, et haiglates takistavad eriarsti juurde pääsu pikad ootejärjekorrad. Seega pole neil võimalik haiget täpsustavale uuringule-ravile saata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles