IRL: Tallinn on kokkuhoiuga vähemalt aasta hiljaks jäänud

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnapea Edgar Savisaar korraldas küttepuude ja kartulite jagamisest teadaandmiseks Vabaduse väljakul võimsa meediaürituse.
Linnapea Edgar Savisaar korraldas küttepuude ja kartulite jagamisest teadaandmiseks Vabaduse väljakul võimsa meediaürituse. Foto: Toomas Huik

«IRL leidis juba möödunud aastal, et tänavuses linnaeelarves haigutab miljardikrooni suurune auk,» sõnas Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) fraktsiooni esimees Indrek Raudne.

«Sel põhjusel hääletasime ka tänavuse linnaeelarve kinnitamise vastu. Linnapea käsulaud kõikvõimalikest kohtadest kokku hoida ainult kinnitab meie varasemaid hoiatusi. Isegi pärast juunikuist negatiivset lisaeelarvet sisaldub linnaeelarves keskeltläbi 300 miljoni krooni suurune miinus,» vahendas erakonna Tallinna volikogu fraktsiooni pressiesindaja Raudse sõnu.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar keelas oma käskkirjaga kõigil linnaasutustel kuni aasta lõpuni ametnikele lisatasude ja preemiate maksmise, samuti välislähetused, ruumirendid, remondid ja bürootarvete ostmise.

Tallinna volikogu IRLi fraktsioon peab vajalikuks, et linnavalitsus tooks veel novembrikuus volikogu ette käesoleva aasta negatiivse
lisaeelarve eelnõu. IRL ei pea õigeks eelarve hiilivat kärpimist linnapea käskkirja kaudu. IRLi hinnangul võimaldaks kärpekava volikogu ette toomine saavutada seda, et kärbitakse sealt, kus tõesti vaja ning jäetakse puutumata valdkonnad, kust juba niigi kokku hoitud.

IRL taunib olukorda, kus linnapea käskkiri teeb sisuliselt võimatuks parandada natukenegi lasteaedade, huvikoolide ja noortespordi olukorda. Samas jäetakse puutumata üle poolesaja miljoni krooni ulatuvad propagandakulud, mis annab alust arvata, et linnakassa tegeliku seisu ilustamine avalikkuses jätkub.

«Linnapea võlgneb tallinlastele selgituse, kuidas juhtus nii, et raha, mida enne valimisi oli linnal nagu raba, ühtäkki otsa sai,» lausus Raudne. «Valimiste eel jagus raha nii vihmavarjutüdrukutele kui kartulitele ning seda kõike saatis kõva kisa, kuidas Tallinn hoolib ja aitab. Nüüdne kärpekava, mis ei vähenda sentigi propagandakulusid, toob kaasa selle, et ainsad, kel põhjust olla Tallinna linnavalitsusele tänulik, on järgmise kartulikoorma ootel metsaelanikud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles