Pomerants: koostööd Gruusiaga peab tihendama

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ja Gruusia lipud.
Eesti ja Gruusia lipud. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Gruusias visiidil viibiv siseminister Marko Pomerants rõhutas koostöö tihendamise vajadust kah riigi siseministeeriumi vahel.

Näiteks seab Gruusia ja Eesti siseministeeriumite vaheline koostöökokkulepe aluse koostööks võitluses terrorismi ja rahvusvahelise kuritegevusega ning samuti ka relvade ebaseadusliku käitlemise ja narkokuritegevuse osas, vahendas ministeeriumi pressiesindaja.

Siseminister Marko Pomerants viibib täna ja homme töövisiidil Gruusias, et arutada kahe riigi siseministeeriumite ning nende allasutuste vahelisi koostöövõimalusi.

«Koostöö meie riikide siseministeeriumite vahel sai alguse 1992. aastal, mil sõlmiti asutuste vaheline koostöökokkulepe,» sõnas Pomerants. «Oleme huvitatud koostöö tihendamisest nii ministeeriumite kui ka allasutuste vahel,» lisas ta.

Visiidi käigus kohtub siseminister Marko Pomerants koos teiste Eesti delegatsiooni liikmetega Gruusia siseministri Vano Merabišviliga, asesiseministri Šalva Janašviliga, siseministeeriumi akadeemia rektori Khatia Dekanoidzega, piiripolitsei juhi Zaza Gogavaga, patrullpolitseiameti direktori Giorgi Grigalašviliga ja hädaolukordade reguleerimise ameti direktori Irakli Kadagidzega.

Siseministrit saadavad töövisiidil Gruusias sisekaitseakadeemia rektor Priit Männik, piirivalveameti peadirektori nõunik Tõnu Hunt ja päästeameti peadirektori asetäitja Ain Karafin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles