Eriline kunstnik joonistas üle tuhande näo

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahto Tali on arvutanud, et kui ta oleks kõiki neid inimesi külastanud, siis oleks ta reis maksma läinud 2,7 miljardit eurot.
Ahto Tali on arvutanud, et kui ta oleks kõiki neid inimesi külastanud, siis oleks ta reis maksma läinud 2,7 miljardit eurot. Foto: Margus Ansu

Iga kord, kui Ahto Tali uue portree joonistamist alustas, vaatas ta kella. Kui vahet pidas või töö lõpetas, fikseeris uuesti aja. Kui 1276 portreed valmis said, selgus, et oma eesmärgi saavutamisele on ta kulutanud 900 tundi.

Kõik need portreed on praegu näha Tartu Herbert Masingu kooli aulas ja kannavad suurt pealkirja «Maailma inimeste külastused». Joonistused asetsevad 46 lehel, päris viimased pildid kujutavad lennumasinaid, millega Ahto Tali oma fantaasiailmas portreteeritavail külas käis.

Ahto Tali on autistlike joontega kunstnik ja numbrid meeldivad talle väga. Kogu maailm oleks palju lihtsam ja mõistetavam, kui kõike võiks mõõta arvudega, arvab ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles