Sportijad unustavad lihaste eest hoolitsemise

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirita terviseraja harjutusseina pingil saab hästi treenida triitsepsit. Venitajal tuleb alati jälgida, et käed oleksid õlgade laiuselt ning küünarnukk ei oleks üle 90-kraadise nurga all.
Pirita terviseraja harjutusseina pingil saab hästi treenida triitsepsit. Venitajal tuleb alati jälgida, et käed oleksid õlgade laiuselt ning küünarnukk ei oleks üle 90-kraadise nurga all. Foto: Toomas Tatar

Üha suurenevas harrastussportlaste hulgas tekib juurde neidki treenijaid, kes ei oska või ei taha pöörata tähelepanu oma lihaste eest hoolitsemisele ning korralikule jõutreeningule.

Alates 2011. aastast on sihtasutus Eesti Terviserajad ehitanud populaarsematesse sportimiskohtadesse üle riigi venitus- ehk harjutusseinu eesmärgiga tuletada tervisesportlastele meelde, kui tähtis on treeningu puhul lihashooldus. Tunamullu paigaldati viis, möödunud aastal 13 ning käesoleval aastal plaanitakse püsti panna kümme seina.

SA Eesti Terviserajad tegevjuht ja suusatreener Jaak Teppan möönis, et harrastajad pole veel aru saanud, kui oluline  roll on spordi tegemise juures lihaste venitamisel. «Viimase kümne aasta jooksul on harrastusport teinud meeletu hüppe – igal aastal lisandub üha uusi tegijaid. Paraku pole seda hüpet, et inimesed teadvustaksid endale lihashoolduse olulist, kindlasti toimunud,» rääkis Teppan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles