Suur ajalugu kohustab ja nõuab raha

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ungari kuulsaima jalgpalluri Ferenc Puskase (vasakul) saavutused ja mälestus elavad madjarite maal endiselt edasi ning nende saavutuste kordamiseks panustab riik jalgpalli suuri summasid. Foto aastast 1955.
Ungari kuulsaima jalgpalluri Ferenc Puskase (vasakul) saavutused ja mälestus elavad madjarite maal endiselt edasi ning nende saavutuste kordamiseks panustab riik jalgpalli suuri summasid. Foto aastast 1955. Foto: Scanpix Sweden

Eile Eesti jalgpallikoondist võõrustanud Ungari loodab suurte rahasüstide abil taastada koondise kunagise hiilguse.

1938. ja 1954. aastal jalgpalli MMi finaalis mänginud ja kolmel korral (1952, 1964, 1968) olümpiamängudel triumfeerinud Ungari koondisel ei ole viimastel aastakümnetel enam pallimurul nii hästi läinud ja unistused finaalturniiridest on jäänud kättesaamatuks (viimati mängiti suurturniiril 1986. aastal). Vaatamata riigi raskele majanduslikule olukorrale suunatakse Ungaris jalgpallile meeletuid rahasummasid, et kunagist hiilgust taastada.

Jalgpallifännist Ungari peaminister Viktor Orbán annab endast aga maksimumi, et endine hiilgus taastada, ja nii eraldas valitsus eelmise aasta lõpus avaldatud statistika põhjal eelneva pooleteise aasta jooksul jalgpallile 70 miljonit eurot. Nimetatud summa on mitu korda suurem kui nimekirjas järgmisena mainitud alade toetussummad kokku! Viimastel valimistel saatis Orbánit suur edu ning seega võivad jalgpallurid end suhteliselt kindlalt tunda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles