Tartlaste trupp jagab eurooplastele õpetusi

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kitarrist Siim Saarela (vasakult), Hiie kooli käsitööõpetaja Tiina Põllu ja sama kooli logopeed Kati Mäesaar ning näitlejad Marko Mäesaar ja Veikko Täär ehk ühtekokku Teatribussi näitetrupp asus ööl vastu neljapäeva Euroopa-turneele.
Kitarrist Siim Saarela (vasakult), Hiie kooli käsitööõpetaja Tiina Põllu ja sama kooli logopeed Kati Mäesaar ning näitlejad Marko Mäesaar ja Veikko Täär ehk ühtekokku Teatribussi näitetrupp asus ööl vastu neljapäeva Euroopa-turneele. Foto: Kristjan Teedema

Kui Tartu Postimehe lehekülgedega krabistajad loevad meie tänasest lehest siinset lauset, on näiteseltskond Tartust olnud juba mõne tunni teel Berliini poole. Ühtekokku seisab neil ees 8000 kilomeetrit ringreisi.

Esimesena istus rooli taha näitleja Veikko Täär. Sõita võivad teisedki, näiteks näitleja ja Teatribussi teatrijuhi Marko Mäesaare abikaasa Kati Mäesaar.

Kõik nad on ka osalised poolteist tundi vältavas programmis «Teater õpetab». See koosneb meisterdamisest, laulmisest ja etendusest. «Ettevõtmise eesmärk on viia oma kultuuri väljaspool Eestit elavatele rahvuskaaslastele,» ütles teatrijuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles