Heidi Ojamaa: kuidas investor kohale lennutada?

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heidi Ojamaa
Heidi Ojamaa Foto: Mihkel Maripuu

Kui investoril on vaba raha ja soov investeerida, on tal ka ukse taga järjekord inimestest, kel on häid ideid, mida selle rahaga teha. Asukoht, kuhu peab peaaegu igast olulisest Euroopa rahalinnast sõitma terve tööpäeva, lihtsalt ei satu ta nimekirja esimesele leheküljele.

Eelmises lehenumbris kirjutasime, kuidas välisinvestorite silmis ei ole Eesti kaubamärk ning kuidas meil on võrreldes naaberriikidega äärmiselt madal ärituristide osakaal. Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi tellitud uuring näitas, et valdavalt on selle põhjuseks Eesti kehv ühendatus ülejäänud maailmaga.  

Otselendude puudumine avaldab väga suurt kaudset mõju majandusele – turist saab ikka reisitud, aga kui välismaa investoril on valida, kas teeb oma ettevõtte riiki, kus ta saab keskpäevasel koosolekul käia ja õhtuks tagasi olla, või kuhugi, kus ta käib kaks päeva ja peab seejuures veel neli tundi lennujaamades molutama, on vastus selge.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles