Nestor eelarvest: riigitöötajatega tuleks sõlmida palgalepped

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraat Eiki Nestor
Sotsiaaldemokraat Eiki Nestor Foto: Peeter Langovits

Valitsusel tuleks riigitöötajatega, näiteks õpetajate ja politseinikega, sõlmida järgmise aasta riigieelarvet silmas pidades palgalepped, arvab riigikogu sotsiaaldemokraatliku fraktsiooni liige Eiki Nestor.

Ta rääkis ETV saates «Foorum», kus arutati 2014. aasta riigieelarvega seonduvat, et kui praegu arutatakse palju selle üle, kas riigiteenistujate palgad tõusevad ühe kindla protsendi võrra või on diferentseeritud palgatõus teatud sfäärides, siis see palgaprotsent, milles kokku lepitakse, maksab riigi kulude seisukohast rohkem kui tulumaksuvaba miinimumi teema, vahendas ERR Uudised.

«Ma väga loodan, et mitmetes valdkondades riigiteenistujate palgad järgmisel aastal küll suurenevad. Ma heameelega näeks, et vabariigi valitsus ka räägiks õpetajatega, politseinikega, päästjatega et kas nad on ka palgatõusuga rahul,» ütles Nestor

«Järgmise aasta suhtes oleks mõistlik, kui vastavad palgalepped sõlmitaks,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles