Postimees kannab üle foorumit sõnavabadusest ja vihakõnest

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

Postimees teeb otseülekande tänasest Avatud Ühiskonna Foorumist, milles arutatakse sõnavabaduse ja vihakõne teemadel.

Ehkki sõnavabadus on demokraatia pärisosa, arutletakse samal ajal palju selle üle, kuidas suhestuvad omavahel väljendusvabadus ja vastutus ning kuidas peaksid ühiskonnad käituma olukorras, kui selle varjus tõstab pead võõraviha, vaen ja vihkamine, märkis Avatud Eesti Fondi juhataja Mall Hellam.

Foorumil heidetakse pilk olukorrale Euroopas ning küsitakse, mida tuleb ette võtta, et vihakõne levik lõpetada või seda piirata ning kas muuhulgas vajab kaasajastamist ka meedia eneseregulatsioon, sh näiteks ajakirjanduseetika koodeks.

Tegu on Avatud Eesti Fondi iga-aastase tippsündmusega, mis toob kokku mõtlejaid Eestist ja välismaalt arutlema avatud ühiskonna ja maailma arengutega seotud teemadel.

Päevakava:

11.00–11.05 Avasõnad

Mall Hellam, Avatud Eesti Fondi tegevjuht
Linnar Viik, Avatud Eesti Fondi nõukogu esimees

11.05–12.30 Mis on sallivus?

Peaesineja Jordi Vaquer, Avatud Ühiskonna Fondide Euroopa suuna (OSIFE) juht.

Ettekandele järgnevas arutelus osalevad vabakutseline ajakirjanik Abdul Turay ja Eesti Pagulasabi juhataja ning Balti Uuringute Instituudi juhatuse liige Kristina Kallas.

Arutelu juhatab tele- ja raadioajakirjanik Neeme Raud.

12.45–13.45 Sallivus internetiajastul

Debatis osalevad IT-visionäär ja Avatud Eesti Fondi nõukogu esimees Linnar Viik ning meediaekspert ja -analüütik Raul Rebane.

13.45–14.15 Lõuna

14.15–15.45 Kokkuvõttev paneeldiskussioon: kuidas ja kuhu edasi?

Väitluses kohtuvad Tartu Ülikooli õppejõud Tiit Hennoste, Delfi/EPLi peatoimetaja Urmo Soonvald ja Postimehe vastutav peatoimetajaAnvar Samost.

15.45–16.00 Lõppsõna

Mall Hellam, Avatud Eesti Fondi tegevjuht

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles