Viljar Peep jätkab andmekaitse inspektsiooni peadirektorina

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljar Peep
Viljar Peep Foto: Peeter Langovits / Postimees

Andmekaitse inspektsiooni peadirektorina jätkab ka uuel ametiajal Viljar Peep, kes on asutust juhtinud juba viis aastat.

Valitsuse tänase otsuse kohaselt algab Peebu uus ametiaeg 1. oktoobril ning kestab 30. septembrini 2018, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo. Tänavu 30. septembril lõpeb tema esimene ametiaeg.

Inspektsiooni juhi nimetab justiitsministri ettepanekul viieks aastaks ametisse valitsus, kuulates eelnevalt ära parlamendi põhiseaduskomisjoni seisukoha. Põhiseaduskomisjon kiitis Peebu jätkamise sel nädalal heaks ühehäälselt.

Justiitsminister Hanno Pevkur on ministeeriumi pressiesindaja vahendusel Postimehele öelnud, et esitas põhiseaduskomisjonile Peebu kandidatuuri avaliku teenistuse tippjuhtide valikukomisjoni ettepanekul. Tema sõnul on Peep tõestanud ennast võimeka juhina, mistõttu on tema jätkamine igati õigustatud.

Enne andmekaitse inspektsiooni juhiks saamist 2008. aastal töötas Peep alates 1995. aastast justiitsministeeriumis, kus ta viimati juhtis õigusloome ja arenduse talitust. President on andnud Peebule Valgetähe teenetemärgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles