Oksjoni maalidele lisavad värvingut fotod

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oksjonitööde hulgas loomemajanduskeskuse trepigaleriis on tänavu Tartu ülikooli kunstide magistri kraadi cum laude saanud Tanel Tolstingu õlimaal «Puhas rafineerimata spaiss» (vasakul), mille alghind on 380 eurot.
Oksjonitööde hulgas loomemajanduskeskuse trepigaleriis on tänavu Tartu ülikooli kunstide magistri kraadi cum laude saanud Tanel Tolstingu õlimaal «Puhas rafineerimata spaiss» (vasakul), mille alghind on 380 eurot. Foto: Kristjan Teedema

Tartu noore kunsti oksjon tõmbab seekord kunstihuvilisi ligi vähemalt kahe uuendusega. Nimelt läheb enampakkumisele tavatult palju fotokunstnike loomingut. Teiseks, teoste valiku on teinud lisaks komisjonile kuraatorid.

Projektijuht Liina Raus meenutas, et kuraatori valitud teosed läksid müüki ka paaril-kolmel esimesel Tartu noore kunsti oksjonil. Et värskendada osalevate kunstnike ringi, tegutsesid seekord lisaks oksjonikomisjonile kuraatoritena Liina Raus ja Triin Tulgiste.

Seekordsele enampakkumisele esitati 73 tööd, millest komisjon valis välja 25. Lisaks valisid kaks kuraatorit ühiselt kutsutud kunstnike loomingust 22 teost. Nii saavad kunstihuvilised teha hinnapakkumisi 45 kunstniku 47 töö kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles