Legendaarne Tootsi- kehastaja Aare Laanemets suri ootamatult

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeva hommikul suri ootamatult näitleja Aare Laanemets, keda kogu Eesti rahvas tunneb kui Joosep Tootsi kehastajat filmides «Kevade», «Suvi» ja «Sügis». Tänavu 6. veebruaril tähistas Laanemets oma 46. sünnipäeva.

Aare Laanemets sündis 6. veebruaril 1952 Tallinnas, lõpetas 1968. aastal Tallinna Spordiinternaatkooli, õppis aastatel 1972 - 76 TRK lavakunstikateedri 7.-ndas, viimases Voldemar Panso juhendatud lennus, teatas Endla teater. Alates 1983. aastast töötas Aare Laanemets Pärnu teatris Endla, kus tegi kaasa üle 40 rolli, millest võib esile tuua Indrekut "Täielises Eesti Vabariigis" ja "Armastuse võimalikkusest Vargamäel", nimiosa "Gösta Belringi saagas" ja säravaid osatäitmisi kõikides muusikalides. Lisaks sellele lavastas ise Endlas 11 näidendit, nendest 5 lastele. Näitleja ja lavastajana tuntud Aare Laanemets oli ka hea pedagoog, sooviks edasi anda teatriga seotud teadmisi ja oskusi. Ta oli Pärnu Kooliteatri asutaja ja juhendaja alates 1984.-ndast aastast, kust tänaseks on välja kasvanud mitmeid tunnustuse pälvinud noori näitlejaid ja lavastajaid. Oma viimase lavastuse, peremuusikali "Salaaed" eest pälvis Aare Laanemets käesoleval aastal Teatriliidu poolt parima lastelavastuse preemia. Kokku ligi paarikümnes filmis mänginud Aare Laanemetsa mäletab Eesti rahvas aga eelkõige alati rõõmsameelse Joosep Tootsi võrdkujuna klassikaks saanud mängufilmitriloogiast "Kevade", "Suvi" ja "Sügis". Aare Laanemetsa viimaseks rolliks jäi Mavrandonise osa muusikalis «Zorbas» Eesti Draamateatris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles