Kolme tütart vägistanud pereisa mõisteti vangi

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanglatrellid.
Vanglatrellid. Foto: Reuters / Scanpix

Kümme aastat tütreid seksuaalselt kuritarvitanud pereisa kuulis eile kohtus kinniste uste taga oma otsust – ta läheb kolmeks ja pooleks aastaks trellide taha.

Oktoobris kirjutas Õhtuleht, kuidas pereisa, kes oli aastaid karistamatult vägistanud ja peksnud kolme tütart, kes praegu on 22-, 17- ja 15-aastased.

«Karistuseks jäi nii, nagu küsisin – maksimaalne määr ehk siis viis aastat,» märgib menetlust juhtinud prokurör, kelle nõutud karistusest läks lühimenetluse tõttu maha kolmandik.

Mehele esitati süüdistus paragrahvi alusel, mis käsitleb nooremate kui 18-aastaste inimeste tahte vastaselt nendega korduvalt suguühtesse astumist, kasutades seejuures ära nende sõltuvust endast.

Praegu on riigikogus arutusel laste vastu suunatud seksuaalkuritegude karmistamine, kuid kõnealune karistusseadustiku paragrahv 143 jääb sellest eelnõust välja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles