Eduard Korotin ja Kristine Esko teenisid MM pronksi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kümne tantsu maailmameistrivõistlustel Soomes pälvisid Eduard Korotin ja Kristine Esko pronksmedali, mis on Eesti tantsijate parim saavutus.

1998. aasta suvel paari moodustanud Korotin ja Esko said oma trumpaladel, ladina-ameerika tantsudes esimesi ja teisi kohti. Standardtantsudes jäi Teemanti klubi liikmete laeks neljas koht.

Kaks nädalat varem teenisid Korotin ja Esko pronksmedali ka Euroopa meistrivõistlustel Sloveenias.

Kui 27-aastane Korotin ja 22-aastane Esko kaks hooaega tagasi treener Janek Randla ja lähedaste inimeste soovitusel paari moodustasid, tekitas nende otsus tantsuüldsuses kerge shoki.

«Keegi ei oodanud meie läbilööki,» ütles Korotin. «Kristiinesse suhtuti kui sümpaatsesse tüdrukusse. Nüüd on ta superseksuaalne ja supertemperamentne partner, kelle maitset arvestan igas tantsualases küsimuses.»

Tallinna Tehnikaülikoolis õppiv Esko on rääkinud, et teinekord muutub päevakava väga tihedaks, aga ta saab oma partnerilt alati tuge.

«Valmistusime tiitlivõistlusteks eriti hoolsalt ja need läksid korda,» kommenteeris Esko medalivõite intervjuus Eesti TV-le.

Korotin ja Esko peavad oma peamiseks juhendajaks Artur Lobovit Moskvast. «Usaldame teda täielikult,» on nad öelnud.

PM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles