Türi linnaametnikud koristasid töö ajal kappe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile lõunast oli Türi linnavalitsuse välisuks lukus ja linlastel polnud võimalik ametnike poole pöörduda, sest linnapea pani alluvad kappe ja sahtleid kraamima ning läks ise kirikusse.

Türi linnavalitsuse sekretär-asjaajaja Reet Ametmaa põhjendas kella 15 paiku ametnike vähesust asjaoluga, et osa töötajaid on koos linnapeaga kirikus jumalateenistusel.

Ametmaa tunnistas, et temal tuleb kappide ja sahtlite korrastamisega kauem vaeva näha, kui selleks antud neli tundi. Kolme tunniga oli ta korda teinud ühe kapi, kust rändasid prügikasti vanad visiitkaardid, telefoniraamatud ja reklaamvoldikud.

Kuna linnapea on ametis olnud vaid ühe aasta, siis läks tal koristamine kõige kiiremini, sest kappidest ja sahtlitest tuli välja vaid kaks väikest kilekotitäit prahti.

Linnavalitsuse autojuht Urmas Ärm vedas ametnike vanu pabereid keldrisse. «Osa paberikraami viin kokkuostu, aga need, mis võõraste inimeste kätte ei tohi sattuda, lähevad hävitamisele,» selgitas Ärm.

Türi linnapea Toomas Laimets ütles, et koristamine tuli ette võtta elu sunnil.

«Pabereid koguneb palju ja on vaja aega, et neid rahulikult sorteerida. Tööpäevadel ei jätku selleks aega,» ütles Laimets. «Selline sanitaarpäev oli meil esimest korda, kuid arvan, et tulevikus kuluks aastas kaks sellist päeva.»

Türi vallavanem Enn Mäger tunnistas, et vahel on ka nemad tööpäeva tunnikese varem lõpetanud, aga nii robustselt pole küll käitunud.

Koeru vallavanema Jaago Kuriksi sõnul on vallaametnikud vahel paberite korrastamiseks terve päeva kulutanud, aga seda on tehtud nädalavahetusel, mitte tööajal. «Kui ma linnavalitsuse kohta seda uudist kuulsin, siis mõtlesin, et tegemist on aprillinaljaga,» lisas ta.

Roosna-Alliku vallavanema Rein Kösteri alluvad peavad pabereid korda sättima töö ajal, kuid selleks ei panda vallamaja uksi lukku. «Ei tea, kas nad seal Türil pühivad kogu pärastlõuna tolmu ja puhastavad oma arvuteid viirustest,» lausus Köster.

Tiit Reinberg

Tiit Reinberg töötab ajalehes Järva Teataja

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles