Inkassaatorina esinenud kelm sai saagiks kolm miljonit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubik, mida võidi kasutada pangaröövis.
Kaubik, mida võidi kasutada pangaröövis. Foto: Politsei

Raplas SEB pangakontoris esmaspäeva hommikul inkassaatorina esinedes raha välja petnud kelm sai saagiks ligi kolm miljonit krooni.


Lääne ringkonnaprokuröri Aarne Pruusi sõnul on alles selgitamisel, kas inkassaatori vormi kandnud kelm tegutses üksi või oli tal ka kaasosalisi. Samuti on selgitamisel pangakontoris käinud kurjategija isik.

«Teada on, et kurjategija saagiks langenud summa jääb kolme miljoni krooni piiresse,» kinnitas Pruus BNSile.

Tema sõnul on alust arvata, et kelm saabus kuriteopaigale tumeda Fordi väikekaubikuga, mille registreerimisnumber on 095 TDX. Kurjategija jättis sõiduki pärast edukat kelmust panga juurde maha ning arvatavalt lahkus sündmuskohalt ATVga.

Pruus tõdes, et kelmi kasutatud päevinäinud Ford Courier ei näe just eriti inkassatsiooniauto moodi välja, kuid täpsemaid kommentaare sellel teemal veel jagada ei soovinud. Samuti on seni leidmata ATV, millega kurjategija arvatavalt põgenes.

Lääne prefektuur palub kõigil, kes märkasid kõnealuse tumeda Ford Courieri või ATV liikumist 31. oktoobrist kuni 2. novembrini, helistada politsei telefonidel 489 2910, 489 2941 või 509 3948.

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Külli Kivioja on varem öelnud, et kurjategija kandis inkassaatorile iseloomulikku vormi, ta sisenes pangakontorisse üksi ja vestles pangatöötajatega eesti keeles.

Ta lisas, et pangakontoris olid valvekaamerad, mis toimunu salvestasid.

Inkassaatori vormi kandnud mees sisenes esmaspäeval kella 10 ajal Raplas Tallinna maanteel asuvasse SEB pangakontorisse ning sai heausksete pangatöötajate käest sularaha. Seejärel kurjategija lahkus.

Politsei käivitas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetluse karistusseadustiku kelmust käsitleva paragrahvi järgi, mille eest võib kohus määrata kuni kolmeaastase vangistuse. Kui kelmuse tulemusena tekitas kurjategija suure varalise kahju, ulatub karistusmäär viie aastani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles