Vastukaja

, lapsevanem
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimehe artikkel «Peetri koolis kiskus riiuks» tekitas täiesti vale ettekujutuse Peetri lasteaed-põhikoolist. Kui loo autor oleks vaevunud natukenegi loo tagamaid uurima, oleks ta mõistnud, et mingisugust probleemi, ammugi siis riidu pole. Selles väikeses koolis õpib umbes 110 last. Lihtsa arvutuse põhjal on lapsevanemaid natuke üle paarisaja. Probleem kooliga seoses oli ainult kahel perel. Need kaks peret on omavahel suguluses. Hetkel on koolist ära võetud just nende kahe pere kaks last. Teistel vanematel ei ole selleks mingisugust põhjust. Direktor Luule Niinesalu ei ole kindlasti mitte autoritaarne, vaid pika õpetajakogemusega suurepärane inimene ja õpetaja.


Olles ise lapsevanemana käinud kooli loomisest peale igal koosolekul, on ta alati tutvustanud oma juhtimise põhimõtteid ja rõhutanud seda, et loome koos hea kooli! Suurepärane moto ja palju reaalset silmaganähtavat tööd on selle kooli valmimise taga. Hea juhina on ta alati kuulanud ära kõik seisukohad ja nagu ka üleeilsel koosolekul, proovitakse igale väiksele probleemile lahendust leida. On äärmiselt kahetsusväärne, et need kaks peret on leidnud endale täielikult vale väljundi ja asunud oma kodukoha kooli ründama. Üks lahkunud lastest on tulnudki nn eliitkoolist, mis ei pea sarnanema ühele lihtsale «külakoolile».

Hea inimene, tahan sulle siinkohal öelda, et oma ebaedu võib suunata ka heategevusse või millegi uue loomisse. Kui oskasid kusagil vea leida, oleksid võinud sellest ka kooli koosolekul rääkida. Kui sa oled juba niikaugele läinud, et meie kooli ja õpetajaid lausa ajakirjanduse vahendusel laimad, siis palun julge oma sõnade alla ka nimi kirjutada. Kõigile teistele vanematele, kelle kooli positiivsus siinkohal natukenegi kõikuma on löönud, tahaksin öelda, et ärge muretsege, meie lapsed on heades kätes. Õppeprogrammid on täidetud ja osaliselt isegi suuremas mahus, tunnid on huvitavad, õpetajad on pika töökogemuse ja suure teadmistepagasiga. Lapsed on rõõmsad ja rahulikud ja mis kõige tähtsam - õppimishimulised.

Miks ma seda kõike väita julgen on see, et minu laps kuulub nende õnnelike hulka, kes sai sel sügisel jätkata uhiuues koolis oma vana armsa klassijuhatajaga. Need põhimõtted ja hindamissüsteemid on ennast juba tõestada jõudnud ja on tunda, et lastel pole koolistressi. Hommikul ärgatakse hea tujuga ja minnakse kooli, hinded on head, klassid on väiksed ja lapsed saavad väga vahetu ja personaalse lähenemise õpetajate poolt. Pole võimalik kooli minna, ilma et õpetaja ei märkaks, et lapsel on õppimata. Olen õnnelik, et meie pere lastel on kodu lähedal hea kool ja enam pole vaja ei linna ega Jürisse sõita. Kui need vastutustundetud inimesed veel üritavad meedias sõna võtta, siis armas rahvas, ärge võtke neid tõsiselt. Julged öelda, julge ka tunnistada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles