Anti kartulisort võitis Maalehe testi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Parim kartulisort keedupajas on Jõgevalt pärit kartulisort «Anti», parim friikartul on «Milva», selgus Maalehe kartulitestist.

Keedukartulite hindamine oli väga tasavägine, kõige enam punkte kogus Jõgeval aretatud uus kartulisort «Anti». Hea tulemuse saavutasid ka Saksamaalt pärit «Midas», Hollandis aretatud ning Soomes väga populaarne «Van Gogh» ning Eesti põllumeeste senine lemmik «Ants». Varasemates testides tublilt esinenud «Piret» jäi üllatuslikult viimaseks. Friikartulitest tuli esimeseks «Milva», mis on just friteerimiseks aretatud. Asjatundjate hinnangul ei tohiks see kartul võtta õli sisse, peaks jääma pealt krõbe ning seest pehme ja ilusa kuldpruuni värviga. Esimene kodumaine friikartulisort «Piret» maitses lähimast konkurendist «Van Goghist» isegi paremini, kuid kaotas viimasele välimuses. Proovijate meelest oli «Piret» sama hea kui «Helena», mis on kuulus oma särava kuldkollase värvi tõttu. Keedetud kujul läks hindamistulle viis ja friikartulina neli sorti. Keedukartulil vaadati maitset, lagunemist, välimust ja tumenemist. Friikartulite juures vaadati lisaks maitsele ja välimusele ka värvust. Maaleht ei pretendeeri oma testis tõsiteaduslikkusele, kuid soovitab siiski keedupotis kasutada «Antit», kartulipudru tegemisel «Piretit» ja friikartuli tegemisel «Milvat».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles