Linnade liitu juhib Kuressaare linnapea

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kokku kaks aastat Eesti Linnade Liidu juhatuse esimehe kohal olnud Tartu linnapea Andrus Ansip pani ennetähtaegselt ameti maha ning tema asemel hakkab liitu juhtima Kuressaare linnapea Jaanus Tammkivi

Linnade liidu juhatuse esimehe ametiaeg on kolm aastat. Ansipil algas see mullu. Samas oli Ansip juba aasta liitu juhtinud, sest aemtist vabastatud Narva linnapea Raivo Murd oli seetõttu sunnitud ennetähtaegselt ka linnade liidu juhatuse esimehe kohalt lahkuma. «Ma ei ütle, et mul sai sellest ametist kõrini, kuid et see on ühiskondlik amet, nõuab see palju aega, kui korralikult tööd teha,» selgitas Ansip. «On õiglane kui ka teiste linnade maksumaksjad ohverdavad oma linnapea tööaega ühistegevuse edendamiseks.» Samas tunnistas Ansip, et linnade liidu juht peab ohverdama väga palju ka oma isiklikku aega välissõitudeks.

Vajalik linnapeale

«Aga see aemt pole ainult andmine, olen saanud palju kogemusi ja avardanud silmaringi,» lisas Tartu meer. «Liidu juhi ametiage võiks olla aasta, siis poleks see nii suur löök linnale. Aga see amet on igal juhul vajalik linnapea harimise mõttes.» Eesti Linnade Liidu kolm põhilist funktsiooni on seaduseelnõude kohta arvamuse avaldamine ja ettepanekute tegemine, riigieelarve koostamisel kaasarääkimine ning välissuhtlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles