Illegaalse autolammutuse rajaja tahab enda õigeksmõistmist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Ida-Virumaal ebaseaduslikku autolammutust pidanud ja keskkonnale kahju põhjustanud mehe kaitsja taotles täna Tartu ringkonnakohtus oma kliendi õigeksmõistmist.

47-aastase Raivo Villersi kaitsja vandeadvokaat Kaido Kooga polnud rahul Viru maakohtu tänavu aprilli lõpus langetatud otsusega, mille järgi Villers jäi süüdi looduskasutus- ja saasteloata tegutsemises. Maakohus määras Villersile 5000-kroonise rahalise karistuse ja kohustas teda maksma keskkonnainspektsioonile 263 200 krooni tsiviilhagi katteks.

Täna Tartu ringkonnakohtus arutlusel olnud Kooga apellatsioonkaebuses taotles advokaat oma kliendi õigeksmõistmist ning maakohtu otsuse tühistamist tsiviilhagi osas. Teise astme kohus langetab otsuse 26. novembril.

Keskkonnainspektsioon alustas kriminaaluurimist 2007. aasta septembris, kui ametnikud avastasid Avinurme vallas metsa rajatud ebaseadusliku sõidukite käitluskoha.

Uurimisel selgus, et Raivo Villers oli aastaid tagasi Avinurme metskonna territooriumil täitnud 1900 ruutmeetri suuruse metsamaa killustikuga ja rajanud sinna vanade sõidukite jäätmekäitluskoha.

Süüdistuse järgi rajas ta aastatel 2003-2004 Avinurme valda veel ühe ebaseadusliku vanade sõidukite jäätmekäitluskoha, mille pindala oli ligi 1500 ruutmeetrit.

Kontrollimisel avastasid keskkonnaametnikud sealt vanu sõidukeid, nende osasid, rehve ja muid ehituslammutus-, olme-, plast- ja metalljäätmeid.

Keskkonnaametnikud tuvastasid, et Raivo tekitas oma ebaseadusliku tegevusega keskkonnale kahju sadade tuhandete kroonide ulatuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles