Tilde Eesti käivitas esimese internetitelevisiooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tilde Eesti OÜ käivitas netiaadressil www.tv.ee Eesti esimese internetitelevisiooni, mis ühendab traditsioonilise televisiooni võimalusi interneti tehnoloogiatega.

Internetitelevisiooni projektijuhi Triin Raadi teatel pakub tv.ee koostöös Eesti televisioonikanalite ja sõltumatute teletootjatega igale internetikasutajale võimalust vaadata populaarseid telesaateid just talle sobival ajal. Kõik tv.ee's esitatud saated arhiveeritakse ja nad jäävad kasutajale kättesaadavaks. Muuhulgas on leheküljel kättesaadavad saated Päevapeegel, Uudised ja Ilm, Rooli võim, Politseikroonika, Loomakliinik ning Keskkonnauudised. Tv.ee internetitelevisioon loob ka uue avaliku arutelu foorumi, pakkudes igale televaatajale võimalust telesaateid ja nende kaudu ka ühiskondlikke protsesse kommenteerida, analüüsida ja selgitada, osaleda aruteludes teiste vaatajatega ning kontakteeruda telesaadete tegijatega. Tv.ee leheküljel leiduvad ka põhjalikud telekavad, mida on kergesti võimalik kohandada vastavalt oma huvidele. Samuti on igal telesaatel võimalik luua oma tv.ee haruleht. Koostöös neljanda Pimedate Ööde filmifestivali korraldajatega on tv.ee üles seadnud veebilehe poff.tv.ee, millel leidub kogu festivali kava, filmide lühitutvustused ja lisainformatsioon ning ka lühikesed filme tutvustavad videoklipid. Tv.ee pakub videoreportaaþe ja -kokkuvõtteid mitmesugustest üritustest internetitelevisiooni formaadis. Novembri lõpus toimunud Microsoft Enterprise Serveri esitlusel Tallinnas salvestas tv.ee ürituse meediapartnerina kõik esinemised. Tv.ee on osa ülebaltilisest internetitelevisiooni projektist, mille analoogid Lätis ja Leedus on vastavalt www.tv.lv ja www.tv.lt. Tv.ee tehniline koostööpartner Eesti Telefon võimaldab serverile pideva kvaliteetse internetiühenduse kogu maailmaga. ETA

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles