Murdoch võib online-ajakirjanduse tasustamise edasi lükata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rupert Murdoch tütre Kathryni (vasakul) ja abikaasa Wendi Dengiga septembris New Yorgis.
Rupert Murdoch tütre Kathryni (vasakul) ja abikaasa Wendi Dengiga septembris New Yorgis. Foto: AP / Scanpix

Meediakontserni News Corp. esimees ja tegevjuht Rupert Murdoch ütles eile, et plaan muuta talle kuuluvate ajalehtede võrguväljaannete lugemine tasuliseks võib edasi lükkuda.


Murdoch oli varem teatanud, et News Corpi omanduses olevate ajalehtede lugemise eest internetis hakatakse raha nõudma käesoleva rahandusaasta lõppedes 2010. aasta juunis, kuid nüüd on see tema sõnul ebatõenäoline, vahendas AFP.

«Teeme selle kallal väga rasket tööd, kuid ma ei anna veksleid välja, et me selle tähtajaks valmis saame,» ütles ta eile telefoni teel ajakirjanikele.

Vastuseks küsimusele, mis viivitust põhjustab, ütles ta: «Kõik.»

Wall Street Journal on praegu ainus News Corp'i ajaleht, mis lugejatelt ka internetis raha nõuab. Kontserni kuuluvad näiteks ka The Australian, New York Post ja The Times.

News Corpi puhaskasum oli viimases kvartalis 571 miljonit dollarit ehk 11 protsenti rohkem kui samal ajal aasta eest. Ajalehed toovad kontsernile endiselt kahjumit, edukas oli aasta aga News Corpi filmi-, tele- ja raamatuüksustes. Murdochi sõnul on vaatamata jätkuvatele makromajanduslikele väljakutsetele tegemist «äärmiselt tugevate tulemustega».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles