Tallinn leidis võimaluse 60 miljonit krooni kokku hoida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna finantsdirektor Katrin Kendra
Tallinna finantsdirektor Katrin Kendra Foto: Toomas Huik

Tallinna linnaametid esitasid finantsteenistusele oma ettepanekud tänavusteks kulude kokkuhoiuks kokku 60 miljoni krooni ulatuses.

Linna finantsdirektori Katrin Kendra on selle summa juures raske välja arvutada linnapea Edgar Savisaare eelmisel nädalal välja antud kulude kokkuhoiu käskkirja mõju. «See võib selle hulgas olla kuni 20 miljonit krooni, mitte rohkem.»

«See on meie arvates hea ettepanek. Hea, et nad leidsid neid võimalusi, arvan, et linn saab niimoodi kokkuhoidlikult majandades edukalt selle aasta lõpetada.»

Sõltuvalt ametist olid kokkuhoiukohad Kendra sõnul erinevad. «Nagu ma ennegi olen öelnud, palkasid kellelgi ei vähendata, püütakse vabu vahendeid alles hoida ja mitte igal juhul eelarvet ära täita,» ütles ta.

Linnapea käskkiri keelas ära väga spetsiifilised kuluartikleid, tegevuskulud on sellest oluliselt laiemad. «Kokkuhoiuvõimalusi leidsid ametid erinevatelt kuluridadelt ja ka mõned investeeringuobjektid läksid vähem maksma kui algselt prognoositi, nii et ka mõne investeeringurea pealt õnnestus kokku hoida.»

Kui palju reaalselt raha linnal aasta lõpuks järgi jääb, on Kendra sõnul raske prognoosida: «Kõik sõltub viimaste kuude maksulaekumistest. Tänapäeval on seda jube raske prognoosida, sest viimastel kuudel maksulaekumised käituvad ettearvamatult. Kord neid on vähem, kui me oodata oskame ja kord rohkem, kui me oleksime oodanud.»


Edgar Savisaar keelas oma 29. oktoobril välja antud käskkirjaga «Kulude kokkuhoiust 2009. aasta novembris ja detsembris» kõigil linnaasutustel kuni aasta lõpuni ametnikele lisatasude ja preemiate maksmise, samuti välislähetused, koolitused, ruumirendid, remondid ja bürootarvete ostmise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles