Savisaar: koalitsioonilepe tuli välja päris elegantne

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koalitsiooninõukogu liikmed Jüri Pihl ja Edgar Savisaar.
Koalitsiooninõukogu liikmed Jüri Pihl ja Edgar Savisaar. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnapea Edgar Savisaar andis vastulöögi peaminister Andrus Ansipile ja rahandusminister Jürgen Ligile, kes olevat Tallinna koalitsioonilepet koledaks nimetanud.


«Minu meelest kukkus lepe päris elegantselt välja. Öeldakse küll, et ilu on vaataja silmades, aga see nõuab põhjalikku arusaamist. Kui Ligi tunnistab ise, et suutis seda lepingut vaid põgusalt silmitseda, siis muidugi ei jõudnud kogu ilu kohale,» vahendas Raepress linnapea sõnu.

«Aasta tagasi arvasin, et Reinsalu ja Vaheri välja pakutud muudatused valimisseadusesse on poliitiline utoopia, aga näe - tehti Riigikogus ära, nagu niuhti. Pärast seda sain ma aru, et Eesti seadused kahjuks ei olegi täitmiseks, vaid muutmiseks nii, nagu Toompea võimuolijatel parajasti vaja on. Iseasi, kui kauaks Ansip ja Ligi veel võimule jäävad,» sõnas Savisaar.

«Mulle näib, et nende kommentaaridega valmistavad Ansip ja Ligi ette pinda selleks puhuks, kui üleminek eurole aastaks 2011 ei õnnestu ja vaja on süü Tallinna linna kaela veeretada,» lisas Savisaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles