Surmajuhtumid maksid kaevandusjuhile töökoha

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonia kaevandus.
Estonia kaevandus. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Viimase poole aasta jooksul Viru ja Estonia kaevanduses surmaga lõppenud tööõnnetused päädisid Eesti Põlevkivi allmaatööde juhi Aleksandr Borovkovi ametist vabastamisega.

Eesti Põlevkivi teatas, et Borovkovi tööleping lõpetati poolte kokkuleppel alates 1. juulist ning ajendiks oli «ohutustehnikaalase töökorralduse halvenemine Borovkovi vastutusvaldkonda kuuluvates kaevandustes», vahendas Põhjarannik.

Eesti Põlevkivi juhatuse esimees Ilmar Jõgi sõnas Borovkovi vabastamist kommenteerides: «Nagu ikka - keegi peab ju süüdi jääma. Meistrit polnuks mõtet lahti lasta, see oleks liiga odav hind." Borovkov juhtis selle aasta veebruarist kuni eilseni nii Estonia kui ka Viru kaevandust, kui ta ülendati Estonia kaevanduse direktorist kontserni allmaatööde juhiks.

Jõgi sõnul tunnistas ka Borovkov ise, et kaevandustes on kord käest ära. «Kes siis veel peaks selle eest vastutav olema, kui mitte Borovkov, kes ise on just väga tugev tööohutuse spetsialist.» Samas ütles Jõgi, et Borovkov enda süüd neis rasketes õnnetustes ei näinud.

Jõgi ütles, et surmajuhtumid on pannud ettevõtte rakendama kaevandustes suuri muudatusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles