Juuksurisse minek võib olla eluohtlik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kahe noore tallinlanna jaoks lõppes juuste blondeerimine Rocca al Mare ilukeskuses mädase haavandiga peas ning tõenäoliselt ei kasva vigastatud kohale ka enam juukseid, kirjutab Eesti Päevaleht.

Merle Bergmann (20) ja Heleen Soomann (24) käisid jõulude eel, 17. ja 20. detsembril Rocca al Mare ilukeskuses noore juuksuri Kaisa juures juuksesalke blondeerimas. “Jõudsin kümme minutit, värv peas, ajakirja lugeda, kui pea kuumaks läks ning peeglisse vaadates nägin, kuidas mu pea suitseb,” meenutas Merle Bergmann. Juuksur pesi värvi kiiresti maha. “Peas oli kaks tumepunast lähestikku asunud triipu, mille kohta juuksur ütles, et seal on kerge ärritus,” rääkis Bergmann. “Juuksur soovitas sellele kohale pestes rohkem palsamit panna.” Heleen Soomann jõudis juuksuritoolis istuda kuus minutit. “Hakkas kohutav valu nagu oleks kuuma vett pähe valatud,” rääkis ta. “Peanahk oli punaselaiguline, suur hulk juukseid olid kõrvetusest krussi tõmbunud ning langesid välja.” Paari nädala pärast tekkis Bergmannil lagipähe mädane haavand, mille suurus oli kuus korda neli sentimeetrit, Soomanni haavand oli veidi väiksem. Nahaarst Toomas Vessini praktikas pole sarnaseid juhtumeid varem esinenud ja ta ei kujuta ette, kuidas vesinik saab niimoodi pähe augu söövitada. “Mõlemad pöördusid arsti poole suhteliselt hilja. Juuksur pidanuks kohe soovitama arstiabi otsida,” lausus Vessin. “Saatsin mõlemad kohe haiglasse, sest peanaha piirkonna mädanik on eluohtlik ja sellest võib tekkida peaajupõletik.”

Kannatuste eest valuraha

Merle Bergmann esitas ilukeskusele kahjutasunõude 350 000 kroonile. “Et pähe uuesti juukseid saada, tuleb teha kolm ilukirurgilist lõikust ja see on väga kallis,” rääkis Bergmann. Kahjutasunõudes arvestab ta ka pikaajalist töövõimetust ning moraalset kahju. Soomann pole veel kahjutasunõuet esitanud, kuid teeb seda pärast haiglaravi. Kohtupretsedendi rikutud juuste eest kahjutasu nõudmises lõi Saare maakohus 1997. aastal. Kuressaares kliendi juuksed rikkunud juuksurilt mõistis kohus välja ligi 20 000 krooni valurahaks nii moraalse kui materiaalse kahju tekitamise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles