Kadaka turg kasvab poole suuremaks

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Soomlaste ostuparadiisina ja piraatkaubanduse müügikohana tuntust kogunud Kadaka turg võib lähema kolme aasta jooksul kasvada üheks Tallinna suurimaks kaubanduskeskuseks, kui turgu haldav firma viib ellu ligi 130 miljoni kroonise juurdeehituse.

Keskust haldava ASi Combinent kavade kohaselt peaks lähiaastail alale kerkima mitmeid uusi ehitisi, mis kasvatavad turu praeguse 12 500 ruutmeetri suuruse kaubanduspinna 30 000 ruutmeetrini.

Sama suure kaubanduspinnaga võib praegu uhkeldada üksnes Rocca al Mare keskus, teiste Tallinna suurte ostukeskuste müügipinnad jäävad 20 000 ruutmeetri kanti või alla selle.

Esimesena saab uutest müügipindadest Kadaka turul valmis praeguse peahoone külge ehitatav toidukaupade osakond, mis läheb maksma 30 miljonit krooni. Skanska EMV alustas ehitustöödega üle-eelmisel nädalal ja peab need lõpetama juunis.

Lisaks peaks alale lähiaastatel kerkima meelelahutus- ja teeninduskeskus, katuse alla jääv väliturg ning selveri-tüüpi toidumarket. Uute müügipindade väljaehitamine läheb esialgsetel hinnangutel maksma 80-100 miljonit krooni.

Kasiino ja õllerestoran

Combinenti poolt linnaametitesse kinnitamisele saadetud arengukava järgi leiaks meelelahutus- ja teeninduskeskuses endale koha spordiklubi, kasiino, õllerestoran ja mitmed teised söögikohad. Samuti hakkaks seal olema iluteenindus, apteek ning optika- ja tervisetoodete pood.

Praeguse turuhoone peasissekäigu ette kerkib suure varjualusega uus väliturg, kus hakatakse müüma värsket toidukaupa. Kokku on sinna kavandatud ligi 50 müügikohta, mis renditakse talupidajatele ja teistele väiketootjatele.

Lisaks kerkib uue ehitisena selveri-tüüpi toidumarket, mis jääks eelkõige pakendatud kaupade müügikohaks.

Sadamast bussiga turule

«Odav hind ning hinnakauplemise ja vahetu suhtlemise võimalus on see, mis on meelitanud ja meelitab ka edaspidi Kadaka turule kliente,» lausus Combinenti juhatuse esimees Aivar Leinemann. «Värske toidu turu arendamise ning meelelahutusvõimaluste avardamisega loome võimalusi juurde. Esialgne projekt valmis juba kaks aastat tagasi, kuid siis puudusid ressursid ja julgus nende teostamiseks.»

Kadaka turg on tuntud kui soome turistide meelisostukohti ning turu ja reisisadama vahet sõidab iga päev mitmeid turismibusse. Aastaid oli see ka üks peamisi piraatkaupade müügikohti, kuid nüüdseks on võltstoodangu müük Tallinnas oluliselt vähenenud.

Kadaka turg alustas tegevust 1992. aastal. 1997.-1998. aastal valmis 12 500 m2 suurune müügipind kogumaksumusega 60 miljonit krooni. Kokku on kaubanduskeskuses üle tuhande müügikoha. Kadaka turgu külastab päevas keskmiselt 8000 - 10 000 klienti. Tänu uutele juurdeehitustele loodab Combinent päevas ligi meelitada ligi 20 000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles