Tallinn tutvustas taastuvenergia kasutamist

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taasstuvenergiat kasutav sotsiaalmajutusüksus Kauge tänaval.
Taasstuvenergiat kasutav sotsiaalmajutusüksus Kauge tänaval. Foto: Uwe Gnadenteich

Sihtasutus KredEx korraldab 9.- 16. novembrini energiasäästunädala, mille eesmärk on panna inimesi mõtlema energia tarbimise vähendamise peale.


Energiasäästunädal viiakse läbi koostöös Eesti Energia, Eesti Korteriühistute Liidu, Säästva Eesti Instituudi, Tallinna linnavalitsuse, Tartu Teaduspargi ja Tartu Regionaalse Energiaagentuuriga, teatas Raepress.

Nädala avaüritusel, korteriühistute juhtidele orienteeritud konverentsil «Sääst korteriühistus» kõneles Tallinna linnavaraameti elamumajanduse osakonna projektijuht Märt Miidu taastuvenergia kasutamisest Kauge tn 4 majutusüksuse näitel.

Kauge tn 4 hoone projekteerimisel ja ehitamisel seati eesmärgiks kasutada taastuvenergia tehnoloogiaid. Hoonele on paigaldatud päikesepaneelid ning õhk-vesi tüüpi soojuspump sooja vee tootmiseks ja hoone kütmiseks, eesmärgiga energia tootmiseks kuluvaid ressursse kokku hoida ning seeläbi keskkonda ja ka raha säästa.

Elamute energiasäästlikumaks muutmise eesmärki täidab ka Tallinna projekt «Fassaadid korda», mille raames saavad korteriühistud linnalt fassaadide soojustamiseks toetust taotleda. Energiaressursside säästlikku kasutamist võimaldavate meetmete kasutuselevõtmine muutub seoses soojusenergia, elektri-, vee- ja gaasihindade pideva kallinemisega üha aktuaalsemaks.

Pühapäeval, 15. novembril kell 14 saab tutvuda energiasäästlikuks renoveeritud näidismajaga aadressil Paldiski mnt 171.

Energiasäästunädala üritustel osalevad asutused, ettevõtted ja ühendused, kes toodavad, vahendavad, töötlevad ja tarbivad energiat või kellel on energia säästmist puudutav sõnum, mida tarbijatele edastada. Energiasäästunädala tarbeks on avatud spetsiaalne kodulehekülg www.energiatark.ee, kust leiab infot ürituste ja osalevate organisatsioonide kohta ning häid nõuandeid üldiseks säästlikuks käitumiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles