Tallinnas hukkus vöötrajal Valter Udam

Küllike Rooväli
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas jäi eile pärastlõunal päikesest pimestatud juhi auto ette ja sai surma tuntud ühiskonnategelane ja publitsist Valer Udam (74). Vöötrajal teele astunud Udam oli tulnud Magdaleena haigla polikliinikust ning ületas teed, kui Pärnu maantee viaduktilt alla sõitnud Fiat Marea talle otsa sõitis.

Liikluspolitsei avariikorrapidaja sõnul kinnitas Fiati roolis olnud Marko (20), et talle paistis päike otse silma. «Noormees ütles, et heitis enne otsasõitu just pilgu spidomeetrile. Siis märkas vanainimest ja pidurdas,» rääks politseinik.

Politsei andmetel oli autojuht kaine, samuti olid õnnetuskohas head teeolud.

Avariikorrapidaja sõnul segas sündmuskohal ka politseinikke otse näkku paistev päike. «Püüdsin seal pilti teha, aga kõrvaolev maja jättis teele tugeva musta varju ning see võis tumedais rõivais jalakäijat ka juhi silmade eest varjata,» selgitas korrapidaja.

Liikluspolitsei palub Udamiga toimunud õnnetuse kõigil pealtnägijatel helistada telefonil 612 5666.

1926. aasta 26. augustil Vastse-Antslas sündinud Udam oli lõpetanud põllumajandustehnikumi ja NLKP KK kõrgema parteikooli, ta õppis ka Tallinna Draamateatri õppestuudios, töötas komsomoli juhtivatel ametikohtadel, EKP rajoonikomiteedes ja EKP KK inspektorina, 1971.-1990. aastani oli ENSV Ülemnõukogu saadik.

Udam oli agrotööstuskompleksi loojaid, ta on avaldanud publitsistikat ja kirjutisi põllumajanduse kohta ning kirjutanud näidendeid, millest tuntuim oli 1984. aastal Pärnu teatris lavastatud «Vastutus».

Taasiseseisvunud Eestis oli Valter Udam vabakutseline ajakirjanik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles