Internetist saab osta narkootikume

Allan Keian
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Internetis pakub eestlasest vahendaja narkootilisi aineid sisaldavaid taimi ning mitmesuguseid Lõunamaade ning Ameerika päritolu seemneid, mille tarvitamisel saab nautida kuulmis- ja nägemishallutsinatsioone, kirjutab SL Õhtuleht.

Eestlastele vahendab hallutsinogeene sisaldavaid seemneid ja taimi Tony-nimeline mees, kes soovitab kundedel teha Ühispanga Interneti-pangas ühepäevase krediitkaardi. «Seejärel tellite minu lehelt, mida soovite, sisestate oma kaardi numbri ning ongi tellitud,» õpetab mees. Euroopa psühhoaktiivsetest taimedest kõige võimekam, kuid valesti kasutatuna ka kõige surmavam”, “Lehti kasutatakse illegaalsetes suitsetamissegudes”, “Mõjub ainult suitsetamisel või süstimisel”, “Selle narkootiline mõju võib üledoseerimisel kesknärvisüsteemi kaudu tekitada halvatust”, on vaid mõned näited Eesti Telefoni Interneti-serveris hot.ee tehtud koduleheküljel müüdavatest taimedest ja seemnetest. Kui selline kaubatellimine ei sobi, võib raha kanda ka Tony pangakontole, kes siis kauba ise tellib ja ka kohale toimetab. Koduleht teavitab, et taimi või seemneid Ameerikast Peruvian Journeyst tellinud klient vastutab ise oma tegemiste eest pärast tellimuse kättesaamist. “Me ei vastuta toodete vale ja/või keelatud kasutamise eest, sest see võib põhjustada kahjulikke kõrvalnähte või isegi surma,” seisab leheküljel.

Tegu on seaduserikkumisega

Ravimiameti narkootiliste ja psühhotroopsete ainete ning impordi ja ekspordi büroo juhataja kt. Eda Lopato sõnul on selle Interneti-lehekülje näol tegemist narkootiliste ja psühhotroopsete ainete keelatud reklaamiga ja seetõttu ka seaduserikkumisega. “Teavitasime ka keskkriminaalpolitsei narko-gruppi,” lisas Lopato. Anonüümsust palunud narkootiliste ainete eksperdile jäi leheküljel silma psilotsübiini sisaldavad seened. Psilotsübiin on Eestis keelatud. Ekspert juhtis tähelepanu ka taimele, mis sisaldab efedriini. Tallinna Magdaleena haigla peaarst Peeter Mardna oli veendunud, et see lehekülg tuleb kohemaid sulgeda. “See on sama, kas müüd taimelehti, mis tekitavad hallutsinatsioone või mõnuainet LSD. Ega vahet pole. Sellised taimed ei tohiks olla vabalt kättesaadavad,” põhjendas ta. Seaduse järgi on Eestis keelatud vaid nelja taime kasvatamine, omamine ja müümine: kanep, kokapõõsas, unimagun, uimakaktus. Eile õhtul sulges Eesti Telefon ligi kaks kuud hallukaid ja transsi reklaaminud lehekülje. Lehekülje originaalsait ripub aga üleval aadressil www.peruvian-journey.com

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles