Kaheksat korrakaitsjat kahtlustatakse meediale politseiinfo hangeldamises

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseibuss
Politseibuss Foto: Postimees.ee

Põhja prefektuur alustas kriminaalmenetlust politseilise info meediatöötajale hangeldamise osas.


Uurimise käigus võeti 6. novembri õhtupoolikul Kanal 2 saate «Reporter» heaks töötanud kaameramehelt ära raadiojaam, mille ta olevat saanud oma tuttavalt politseinikult.

Põhja politseiprefekti Elmar Vaheri sõnul peab politsei hädaabinumbril helistaval inimesel olema kindlus, et ta saab politseid usaldada.

«On täiesti lubamatu, et kui kannatanu pöördub abi saamiseks politseisse, siis enne patrulli saabumist jõuab tema juurde kaameramees, kes juhtunut filmima hakkab. Juhtimiskeskusest patrullidele antud info pealt kuulamine ajakirjanike poolt ei saa olla tänases ühiskonnas vastuvõetav.»

Põhja prefektuuri politseikontrollibüroo on politseiinfoga hangeldamise osas alustanud nii kriminaal- kui ka distsiplinaarmenetlust, mis käsitleb hetkel kaheksa ametniku võimalikke rikkumisi.

Käimasolevad menetlused puudutavad lisaks raadiojaama laenamisele ka väljakutsete kohta info edastamist telefoniteel.

Menetluste käigus täpsustatakse ametnike arvu, kes politseiinfot ebaausalt kolmandatele isikutele edastada võisid ning kas seda tehti raha eest või muudel põhjustel.

«Politseinikud annavad teenistusse astudes politseivande, mis sisaldab tõotust täita oma teenistuskohustusi ausalt ning omakasupüüdmatult. Politseilise infoga hangeldav ametnik häbistab nii oma mundrit kui kolleege,» märkis politseiprefekt Vaher.

Politsei alustas juhtumi suhtes kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb eeluurimise andmete ebaseaduslikku avaldamist. Menetlust juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles