Savisaar: Kas Panovi lugu kordub jälle?

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudus kätega abilinnapea Vladimir Panov 2003. aastal ajakirjanike piiramisrõngas.
Raudus kätega abilinnapea Vladimir Panov 2003. aastal ajakirjanike piiramisrõngas. Foto: Liis Treimann.

Linnapea Edgar Savisaare sõnul lõhnab tänane Harju maakohtu otsus sama kahtlaselt nagu aastaid tagasi abilinnapea Vladimir Panovi ümber toimunu.


«Ka tookord provotseeriti meid pärast valimisi, kui toimusid koalitsioonikõnelused. Kurioosseks teeb asja eriti see, et kapo mõni aeg tagasi teatas ametlikult, et ta ei näe midagi kriminaalset Jaanus Mutli tegevuses. Nüüd räägib kohtunik Merle Parts vastupidist uurimise järeldustele,» ütles linnapea Raepressi vahendusel.

«Kriitikat ei kannata linnavolikogu liikme Jaak Juske jutt sellest, et Mutlil on nüüd raske jääda oma ametisse. Pigem tegi Harju maakohtus toimunu keerukamaks tema lahkumise sellelt kohalt. Mutlil oli plaanis ametit vahetada ja paljud inimesed teadsid seda, aga nüüd ma tõesti kahtlen, kas tal ikka on otstarbekas lahkuda enne kui asjad klaarid. Muidu võib jääda avalikkusel ka niisugune mulje, nagu olekski ta milleski süüdi," lausus Savisaar.

«Ka tuleb mulle üllatusena, et Mutli väärteomenetlus lõpetatakse ainult aegumise tõttu. Arvan, et neid asju oleks tulnud sisuliselt vaadata, nagu Mutli minu teada taotleski, mitte aga pugeda formaalsete põhjuste taha. Tean, et ka Vladimir Panovi süüasja menetlemisega tahtsid mõned õiguskaitseorganid teadlikult venitada, et hiljem õigustada seda provokatsiooni lihtsalt asjade aegumisega. Tekib küsimus - kas nüüd on võetud sama kurss ka Mutli suhtes?» küsis Savisaar.

2003. aastal kajastas meedia põhjalikult seda, kuidas korruptsioonis kahtlustatud toonane Tallinna abilinnapea Vladimir Panov raudus kätega linnavalitsuse hoonest vanglasse viidi. Järgnes ligi kuue aasta pikkune kohtutee, mille lõpus Panov õigeks mõisteti.

Eelmisel talvel otsustas linnavolikogu, et 4. märtsil, mis oli Panovi vahistamise kuupäev, hakatakse tähistama vaba ühiskonna päeva. Linnavalitsus asutas selle auks vaba ühiskonna stipendiumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles