Tallinna televisiooni juhiks kandideerib viis inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastakümneid tagasi omandasid eestlased soome keele kõnekeelena Soome televiisiooni vahendusel.
Aastakümneid tagasi omandasid eestlased soome keele kõnekeelena Soome televiisiooni vahendusel. Foto: Caro / Scanpix

Sihtasutuse Tallinna Televisioon juhi konkursile laekus tähtajaks kandideerimisavaldus viielt inimeselt, sihtasutuse nõukogu koguneb avaldusi läbi vaatama järgmisel esmaspäeval.


Keskerakonda kuuluv Tallinna Televisiooni nõukogu esimees Georg Pelisaar ütles BNSile, et kandidaatide hulk võib veelgi suureneda, kuna nõukogu võtab arvesse ka teisipäevase postitempliga saabivaid avaldusi.

Pelisaare sõnul on kandidaatide nimed kinnistes ümbrikes ja ta ei tea, kes Tallinna Televisiooni juhatuse liikme kohale kandideerivad. «Kuid me ei taha ka kandidaatide nimesid välja öelda. Nimedest saab rääkida siis, kui televisiooni juht on välja valitud,» lausus ta.

Nõukogu avab järgmise nädalal esmaspäeval ümbrikud ja tutvub kandidaatidega.

Pelisaare sõnul soovib nõukogu enne otsuse langetamist kandidaatidega ka kohtuda. Tõenäoliselt selgub Tallinna Televisiooni juht järgmise nädala jooksul.

Tulevase Tallinna televisiooni juhatuse liikme tööle asumise aeg on 1. detsember, ametileping sõlmitakse kolmeks aastaks.

Pelisaar märkis, et Tallinna Televisiooni juhi amet pakub hea väljakutse kõigile meediaga tegelenud inimestele. Tema sõnul tuleb üles ehitada täiesti uue kontseptsiooniga televisioon.

«Tallinna Televisioon ei hakka konkureerima olemasolevate telekanalitega, küll aga peab pakkuma kohalikku infot, teenuseid ja väljundit võimalikult paljudele kodanikuühendustele,» sõnas Pelisaar.

SA Tallinna Televisiooni nõukogusse kuuluvad lisaks esimehele Georg Pelisaarele Tarmo Lausing, Leonid Mihhailov ja Lev Vaino. Kõik nad kuuluva Keskerakonda.

Tallinna Televisiooni nõukogu valis Pelisaare esimeheks oktoobri lõpus. Pelisaar on töötanud rahvusringhäälingus, juhtinud Kaguraadiot ning töötanud Tallinna meediajuhi ametikohal.

Riigikogu liige Georg Pelisaar sai Võru-, Valga- ja Põlvamaal kandideerides sai 2007. aasta valimistel 1030 häält. Pelisaar oli ka eelmise ja üle-eelmise riigikogu liige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles