Kung Fu pakub rahulikku eksootikat

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina restorani Kung Fu iseloomustavad rahulikkus, õdusus, osavõtlik teenindus ja vägevad toiduportsud.
Hiina restorani Kung Fu iseloomustavad rahulikkus, õdusus, osavõtlik teenindus ja vägevad toiduportsud. Foto: Margus Ansu

Maarjamaise lihtsa mehena, kes kõhutäiteks põhiliselt liha-kartulit tarvitab, läksin Kung Fu’sse eelkõige eksootikat otsima. Eriti seetõttu, et pole just agar hiina toidukohtades käija.

 

Kuigi Kung Fu olevat Kesk-Hiina köögi esindaja, hiilis näpp menüü mereandide rea peale. Ritta olid seatud gulu kala, punane kala, panga kala, krevetid ja kalmaarid. Kalad olid 98-kroonised, krevetid sajalise jagu kallimad. Vee-elukatest pakuti veel õlleparti.
Haikala ja konnajalad

Kõige eksootilisemana jäid menüüs silma kuumal sizzler’il serveeritav šampuse haikala (168 kr) ja õrnalt küpsetatud konnajalad brokkoli, paprika ja tomatitega seene-soja-küüslaugukastmes (150 kr).

Lihasõpradel on valida veise, lamba, kana ja sea vahel. Suppe, eelroogi ja  magustoite on menüüs kõiki tükki neli-viis. Kõik road on menüüs  eesti, inglise, vene ja hiina keeles.
Hiina toidukohtade puhul on meeldiv see, et toit ja lisand (riis või nuudlid) tuuakse eraldi lauale. Nii saab mitmekesi süües mitut toitu mekkida ja taldrikule just nii palju ette tõsta kui soovid. Kõhu täissaamisega ei teki Kung Fu’s probleeme – portsud on vägevad.

Ettekandja soovitusel langes mu kaasa otsus magusa seesamiseemnetega kana (98 kr) kasuks. Mina jäin Kung Fu kala juurde.  Kõrvale võtsime jasmiiniteed, ehkki laual ilutses ka hiina õlle reklaam. Hiina veine pakutakse ka – ploomi-, rohelise ploomi ja aprikoosiveini.
Toidu ehedal viisil nautijad saavad kasutada metallist pulki.  Neid, kel pulkadega manustamine hästi ei õnnestu, päästavad nuga ja kahvel.

Kana oli tõesti magus ja seesamine. Lisaks kastmele garneeritud  imeilusa kollase roosiga – millest see tehtud oli, ei saanudki selgust. Kanatükikesed olid superhead. Tõsi, palju korraga neid magususe tõttu süüa ei jaksa, kuid soovi korral pakitakse järelejäänud osa portsust lahkelt kaasa.

Kung Fu kala oli menüü järgi otsustades Aasia panga kala. Huvitavalt maitsestatud ja ohtralt aedviljadega garneeritud. Tõsi, räimerenni ehk Läänemere ääres kasvanule mitte päris harjumuspärane. Küll aga mokkamööda karpkalasõpradele. Kerge mudamaitse tõttu oleks tahtnud rohkem vürtsi.   

Magusaks võtsime hõrgud piimapulgad (60 kr). Koostiselt pontšikuid meenutavad tulikuumad pulgad oleksid olnud täiuslikud serveerituna näiteks vaniljekastmega.

Heineken Hiinas

Interjöör restoranis on hubane  ja hiinapärane – kung fu pildid, hiina laternad, lehvikud, stiliseeritud tšillikaunad, kung fu võitlejate relvade maketid. Arusaamatu võõrkehana mõjus kõige selle seas aga Heinekeni valgusreklaam.

Vaikne hiinakeelne muusika tekitas mõnusa olemise. Rahulikkus ja õdusus ongi märksõnad, mis Kung Fu’d iseloomustavad. Pluss osavõtlik teenindus. Päris peensusteni küündivatele küsimustele jäid ettekandjal küll vastused leidmata, ent eks osa asju peagi köögi saladuseks jääma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles