Kohus mõistis puiduettevõtjatelt välja üle 25 miljoni

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohus
Kohus Foto: Elmo Riig / Sakala

Harju maakohus määras täna maksukuriteo eest tingimisi vangistused puiduettevõtte AS Adonis Baltic Timber Group (ABTG) juhtidele Indrek Mandrele ja Rein Palipeale ning mõistis neilt välja üle 25 miljoni krooni.


Kohus karistas Mandret (45) ja Palipead (44) tingimisi kaheaastase vangistusega kolmeaastase katseajaga ning arvestas nende karistusaja hulka nende vahi all oldud aja kolm päeva. Ühtlasi mõistis kohus neilt solidaarselt riigile välja deklareerimata tulumaksu 18 554 706 krooni ja intresse 6 648 907 krooni, vahendas

ERR Uudised.

Süüdistuse järgi jätsid Mandre ja Palipea ABTG tegevuselt riigile maksmata ligi 19 miljonit krooni ning üritasid maksuhaldurile valeandmete esitamisega saada riigilt tagasi 10,5 miljonit krooni käibemaksu.

Süüdistuse kohaselt esitasid Palipea ja Mandre valeandmeid 2001. aasta jaanuari, veebruari ja märtsi parandatud käibedeklaratsioonides ning 2001. aasta jaanuarist märtsini tulu- ja sotsiaalmaksudeklaratsioonides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles