Reisisaatjate töölepingud pikenevad järgmise aasta lõpuni

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisisaatja on tänavu olnud üks hinnatumaid sotsiaalseid töökohti.
Reisisaatja on tänavu olnud üks hinnatumaid sotsiaalseid töökohti. Foto: Liis Treimann

Tallinn pikendab linna loodud sotsiaalsetel töökohtadel töötavate reisisaatjate töölepinguid järgmise aasta lõpuni.


«Reisisaatjatega, kelle töölepingud lõppevad selle aasta 30. detsembril, me pikendame lepinguid kuni järgmise aasta lõpuni ehk 31. detsembrini 2010, veeremi koristajate töölepingu kehtivusajaks saab olema kaksteist kuud,» rääkis abilinnapea Jaanus Mutli Postimees.ee'le.

Enamik trammide ja trollide koristajaid asusid tööle tänavu 1. juunil ja nii kehtivad nende töölepingud tuleva aasta 1. maini. Niisuguse vahetegemise põhjuseks on Mutli sõnul soov pakkuda tööd võimalikult suuremale hulgale inimestele.
«Tung veeremi koristaja ametikohtadele oli kordades suurem kui reisisaatjaks. Seal konkureeris umbes kaheksa inimest ühele kohale. Ja selleks, et anda ka teistele töötutele võimalus pisut raha teenida, saavadki inimesed selles ametis töötada kuni aasta,» ütles abilinnapea.

Ta lisas, et kaksteist kuud töötanud inimesed saavad ennast uuesti töötuna arvele võtta ning saavad mõnda aega jälle töötukassast abi ja niimoodi on linnal võimalik aidata kõige suuremat hulka inimesi.

Tallinna Trammi- ja Trollibussikoondises on praegu tööl 196 reisisaatjat ja 40 veeremi koristajat. Tallinna Autobussikoondises (TAK) töötab tänase päeva seisuga 293 reisisaatjat. TAK kohustub vastavalt linnaga sõlmitud lepingule tööle võtma 540 reisisaatjat ning ettevõtte suhtekorraldaja Sirje Rohti sõnul läbisid eelmisel nädalal kahepäevase koolituse ja asusid iseseisvale tööle jälle 60 inimest. Praegu käib järgmise rühma komplekteerimine 9. detsembril algavaks uueks koolituseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles