Urm loodab supervõidust lahendust ETV rahamurele

Neeme Korv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Televisiooni juhatuse esimehele Aare Urmile andis Eesti võit lootust, et telekanali rahaprobleemid leiavad viimaks lahenduse.

Kui üllatav see tulemus siis ikkagi oli?

Kuulasin eile õhtul peaproovi ära - ütlesin aplausi ja laulu järgi, et Eesti on kindlasti kuue hulgas, kuid võitjat ei osanud ma nende seast valida. Leidsin, et kui meie pole parimad, siis teised on lihtsalt kehvemad. Noh, ja oligi nii.

Kui palju olete praegu, kui võidust on möödas napp tund, jõudnud juba tõsisemaid mõtteid mõelda? Me peame ju nüüd võistlust korraldama hakkama.

Me arvestasime, et see on hea lugu! Mitmed välisajakirjanikud on mu käest küsinud võimaliku korraldamispaiga kohta. Olen öelnud, et kas või lauluväljakul, vabas õhus, või palun - teeme katuse peale! Ja kas või 100 000 inimest publikuks.

Viimane oli vast küll nali?

No, miks ei? Eesti kui väike riik peabki niisuguseid suuri projekte tegema.

Kuivõrd on teie hinnangul Eesti kapital niisuguseks ürituseks valmis?

Umbes 100 miljonit on eelarve, millest 50 miljonit paneb EBU (European Broadcasting Union - toim), 50 peame ise leidma. Saame hakkama! See on muidugi valitsusele hea üllatus enne teisipäeva, kui ETV raha jälle jutuks tuleb.

Nii et loodate võidust ETV rahaprobleemi lahendamist?

Teate, ma olen seda palju kordi öelnud. Eestis vahetub valitsus valitsuse järel, ent senini pole avalik-õigusliku televisiooni finantseerimine selgelt paigas. Ükskord peab selgus saabuma.

Tegite täna sinimustvalge lipuga Eestile head PR-tööd. Kuidas see teil korda läks?

Ma istusin C-tribüünil, seal, kus kõik delegatsioonide esindajad istusid. Mul õnnestus tõesti viis korda pääseda suure lipuga telepilti. Valisin just sellest lähtuvalt koha, ja nii edukalt, et mõned mu selja taga hakkasid juba pahandama.

Üks hea tähelepanek - kui Eesti andis Taanile 12 punkti ja taanlased jõudsid vaid ühe punkti kaugusele, hakkas kostma positiivseid hääli. Eks endisest sotsialismileerist kardetakse ikka mingit kokkumängu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles