Kaitseministeerium kaotab ühe juhtimistasandi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Okastraat kaitseministeeriumi ümber
Okastraat kaitseministeeriumi ümber Foto: RAIGO PAJULA/PM/SCANPIX BALTICS

Kaitseministeerium kaotab lähiajal ühe juhtimistasandi ning muudab senise juhtimisstruktuuri senisest paindlikumaks ja vähemhierarhiliseks, samuti muudetakse struktuurireformiga ka mõnede ülesannete jaotust ministeeriumi erinevate osakondade vahel.

Suurimaks muudatuseks võrreldes kaitseministeeriumi senikehtiva struktuuriga kujuneb osakonnajuhatajale alluvate büroode kaotamine, millega kaob üks täiendav juhtimistasand, vahendas ministeeriumi pressiesindaja.

Kaitseministeeriumi kantsleri Riho Terrase sõnul piirab tänane hierarhiline ja büroodesse lahterdatud struktuur paindlikku ja ülesandepõhist juhtimist.

«Seetõttu hakatakse edaspidi büroode asemel osakondade töötajatest moodustama projektimeeskondi konkreetsete ja parajasti lahendamist vajavate ülesannete lahendamiseks,» ütles Terras täna plaanitavat struktuurireformi kaitseministeeriumi töötajatele tutvustades.

«Kokkuvõttes on Eesti piiratud inimressurssi ja Kaitseministeeriumi väiksust arvestades ühe juhtimistasandi kaotamine otstarbekas ning avab võimaluse rakendada senisest palju paindlikumat ja samas efektiivsemat juhtimiskultuuri,» ütles kantsler Terras.

Samuti muudetakse struktuurireformi käigus mõnede ülesannete jaotust ministeeriumi osakondade vahel. Nii näiteks koondatakse kõik kaitsevalmiduse, kaitseväe mobilisatsiooni, operatsioonide ja seotud küsimuses tänasesse operatsioonide ja kriisireguleerimise osakonda, mis edaspidi hakkab kandma nimetust kaitsevalmiduse ja operatsioonide osakond. Lisaks pannakse sellele osakonnale selgelt määratletud ülesanne tegeleda tervikliku riigikaitse käsitluse elluviimisega.

Samuti koondatakse kõik kaitseministeeriumi valitsemisala personali- ja riigikaitselise haridusega seotud küsimused kaitseväeteenistuse osakonda.

Kaitseministeeriumi uut struktuuri puudutav määrus on praegu kooskõlastamisringil portaalis eÕigus ning jõuab Vabariigi Valitsusse lähiajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles