Kingapoe avamisel puhkes tõeline põrgu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kingapoe avamisel kokku varisenud neiu.
Kingapoe avamisel kokku varisenud neiu. Foto: Karli Saul

Rocca al Mare keskuse värskelt renoveeritud osas tekkis uue jalatsiketi Shu esimese kaupluse avamisel tõsine lööming.


Nimelt andis kauplus avamise puhul esimesed 99 ostjale võimaluse valida ükskõik millised kingad või saapad poest 99 krooni eest.

Ühe pealtnägija kinnitusel oli odavate jalanõude ihkajaid aga tublisti rohkem kui 99 ning üsna mitmel juhul puhkes uue keti vastsete klientide vahel tõsine lööming.

«Poole nelja ajal vajus esimene inimene kokku. Turvamehed toimetasid ta poest välja ja andsid talle esmaabi,» jutustas pealtnägija. «Praegu on poe uks suletud ja rohkem kedagi sisse ei lasta. Riiulid on kaupluses imekombel püsti jäänud, kuid kaup on mööda põrandat laiali ja inimesed trügivad sellel otsas.»

Teadvuse kaotanud neidu toibutasid poe ees kaubanduskeskuse turvamehed, talle kutsuti kiirabi. 

Ta lisas, et lubatud 99 odavast kingapaarist on veel 79 müümata ning trügimise tõttu suudetakse müüa umbes üks odav jalatsipaar minutis.

Kohal viibinud kaubamaja turvaülema sõnul oli Shu avamist toodud turvama kümme turvameest. «Lasime alguses sisse sadakond esimest inimest,» ütles turvaülem. «Nii et kõik oleksid pidanud saama endale rahulikult kaupa valida. Kui nad ilusti järjekorras seisaksid, siis läheks libedamalt. Aga seda pundart seal annab lahti harutada,» viitas turvaülem kassade ja kaubariiulite vahele moodustunud sülemile.

Kingaostjad üritasid konkurente tõrjuda nii küünarnukihoopide kui verbaalsete peletustega. Üle kaupluse kaikus korduvalt ja kõvasti naisehääl: «Idi na***i! Idi na***i!»

Inimesi üritasid organiseerida nii turvamehed kui postamendil seisev megafoniga kauplusetöötaja. Kassas oli küll kolm teenindajat, kuid vaid üks kassaaparaat. Esimese poole tunniga sai ostu kätte umbes kolmkümmend inimest. Ülejäänud moodustasid kingakarpe pea kohal hoides kassa ümber tõukleva ja higise massi.

«See on nagu nõukogude ajal,» kommenteeris üks soliidses eas härra odava kauba ihalejate käitumist. «Suur lahing Lepizigi linna all,» tsiteeris ta veel naeru mugistades «Kevadet».

Palavusest ja trügimisest õhetav, kuid õnnelik Keiti pääses ihaldatud saapapaariga poe ust kaitsvate turvameeste vahelt välja kell 14.20. «Sain just need saapad, mida tahtsin,» säras Keiti. «Jube trügimine oli, vahepeal ei paistnud inimesed kingade alt väljagi. Ma alguses tahtsin valgeid, aga siis vahetasin ümber,» oli neiu oma ostuga rahul.

Kaubamaja kingaäride turundusjuht Anne-Liis Ostov ütles, et teda üllatas rahva suur huvi kampaania vastu. «Ühtepidi näitab see, et inimesed ootavad soodsa hinnaga jalatseid. Me kindlasti oleme õigel teel. Aga avamiskampaania muutus natuke mölluks,» ütles Ostov.

«Mina isiklikult arvan, et iga inimene teeb ise oma otsuse,» rääkis Ostov esimeste ostjate käitumise kohta. «Inimeste käitumise eest ei saa me kaupmeestena vastutust enda peale võtta. Kindlasti ei soovi me kedagi alandada ja ma usun, et siin on mõned päris õnnelikud inimesed.»

Kaupluse personal otsustas, et kui kampaaniatooteid rabanud inimesed on teenindatud, siis suletakse jalatsipood mõneks tunniks, et praht koristada ja kaup uuesti korda seada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles